Anlık Bildirim

AMD, RDNA 4 mimarisinde ışın izlemeyi baştan aşağı yeniliyor

AMD, son birkaç nesil ekran kartında ışın izleme noktasında Nvidia’nın gerisinde kaldı. Ancak güvenilir bir kaynağa göre AMD, RDNA 4 ile birlikte ışın izleme motorunu baştan aşağıda yenileyecek.
AMD, RDNA 4 mimarisinde ışın izlemeyi baştan aşağı yeniliyor Tam Boyutta Gör
AMD birkaç yıldır birden fazla ekran kartı neslinde ışın izleme performansında rakibi Nvidia’nın gerisinde kaldı. Ancak güvenilir bir sızıntı kaynağına göre AMD, bu alandaki stratejisinde köklü bir değişikliğe gidecek. Kırmızılı takımın ışın izleme performansını güçlendirmek için donanım seviyesinde değişiklikler yapacağı belirtiliyor.

RDNA 4, ışın izlemeyi yenileyecek

Ünlü sızıntı kaynağı Kepler_L2, AMD'nin yakında çıkacak RDNA 4 ekran kartlarının "yepyeni" bir ışın izleme motoruna sahip olacağını aktarıyor. Dolayısıyla yaklaşmakta olan Radeon RX 8000 serisinde ışın izleme performansı öncekilere kıyasla önemli ölçüde artabilir. RDNA 4’ün ışın izleme motorundaki farklılık, AMD’nin değişen yaklaşımından kaynaklanacak. Bilindiği üzere RDNA 3’teki ışın izleme esasında RDNA 2’nin biraz iyileştirilmiş haliydi.

Spesifik olarak AMD, halihazırda ışın izlemede yoğun hesaplama için Ray Accelerator adlı bir bileşeni kullanıyor ancak, firmanın onanım düzeyinde ışın izleme yaklaşımı hala büyük ölçüde Shader Engine (SE) birimlerine dayanıyor. Kaynağa göre AMD, RDNA 4 ile ışın izleme iş akışının büyük bir kısmını buna odaklanan donanıma aktaracak ve SE’nin yükünü azaltacak.

AMD’nin 2024’ün sonlarında doğru Radeon RX 8000 serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. Henüz kartlar hakkında spesifik detaylar yok ancak hemfikir olunan bir konu var: AMD, üst seviyeye hitap eden bir kart tanıtmayacak. Dolayısıyla Blackwell tabanlı Nvidia RTX 5090 ve 5080 rakipsiz kalacak.

Kaynakça https://www.techpowerup.com/322081/amd-to-redesign-ray-tracing-hardware-on-rdna-4 https://twitter.com/Kepler_L2/status/1785457881833173416 https://wccftech.com/amd-rdna-4-gpus-incorporate-brand-new-ray-tracing-engine-different-than-rdna-3/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim