Anlık Bildirim

Gemini'ye artık Chrome'un adres çubuğundan erişilebiliyor

Google'ın yapay zekası Gemini, dünya genelinde 100'den fazla ülkede kullanılıyor. Şirket şimdi erişimi kolaylaştırmak adına Gemini'yi Chrome tarayıcının adres çubuğuna yerleştirdi.
google chrome adres çubuğu gemini ile sohbet Tam Boyutta Gör
Google, Nisan ayında yapay zeka Gemini'ye erişimi kolaylaştıran özelliği test etmeye başladı. Yeni işlev, Chrome Canary beta sürümünde tespit edildi ve çok geçmeden resmî duyurunun gelmesiyle tüm kullanıcılara açıldı.

Yeni özellik, kullanıcıların adres çubuğuna @ yazıp Gemini ile sohbet’i seçip ardından bir istem girerek Google’ın yapay zekasıyla etkileşime girmesine olanak tanıyor.

Chrome 124 sürümünden önce tarayıcının adres çubuğuna @ işareti yazıldığında geçmiş, sekmeler ve yer işaretleri içinde arama yapılabiliyordu. Bu kısayollara Gemini ile sohbet eklendi. Artık @ yazıldığında ilk olarak Gemini ile sohbeti başlatmak için kısayol çıkıyor; tıklayıp komut girildiğinde gemini.google.com sayfası üzerinden yanıt gösteriliyor. Birkaç kullanımdan sonra adres çubuğunda Gemini ile sohbet yerine sadece Gemini çıkıyor. Bu özellik, Mac, Windows ve ChromeOS’ta kullanılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim